Nettijulkaisut
  Palaute

www.kansantahto.fi

"Kansan Tahto tarjoutuu siis kaikkien raatajain rahanalaisten, torpparien, mäkitupalaisten, pienviljelijäin ja palvelijain auttajaksi pyrkimyksissään sorronalaisesta tilastaan niihin oikeuksiin, jotka jokaiselle yksilölle ihmisenä kuuluvat, ja suojelijaksi väkevämmän kansanluokan kuristusta ja holhousta vastaan."

Näin määritteli tehtävänsä Kansan Tahto ensimmäisessä numerossaan 3. helmikuuta 1906. Kansan Tahdon perustamisesta tulee siis kuluneeksi sata vuotta vuonna 2006. Lehti on osa suomalaisen työväenliikkeen, pohjoissuomalaisen työväestön ja Pohjois-Suomen historiaa.

Kansan Tahto on niin tärkeä ja arvokas asia, että sen 100 vuotta ansaitsevat historiateoksen. Yrjö Mäkelin -seura osallistui hankkeeseen järjestämällä varain keruun vasemmistolaisten yhdistysten, ammattiosastojen ja niiden vasemmistoryhmien sekä yksityisten henkilöiden keskuudessa.

Lisätietoa historiateoksesta (pdf 96 kt)
Historiateoksen arvosteluja (pdf 99 kt)

********

www.kansallisbiografia.fi

Kansallisbiografian sivuilta löytyy artikkeli Yrjö Mäkelininistä, mutta koko artikkelin lukeminen on maksullinen. Artikkelin löytää parhaiten elämänkerta-artikkeli -otsikon alta vapaasti luettavat osiosta. Siellä laittaa hakusanaksi Yrjö Mäkelin.

********

Marja-Leena Salkolan kirja: "Julistaja ja poliitikko - Yrjö Mäkelinin elämä ja toiminta", Helsinki 1967. Alkuperin opinnäytetyössään Salkola kirjoittaa selkeästi Yrjö Mäkelinin elämäntarinasta ja poliittista urasta.

Salkolan kirjan tiedot Oulun kaupungin kirjastossa